Individuele coaching en begeleiding

Ik begeleid je graag naar de wijsheid die je zelf in je draagt

coaching en begeleiding

We kennen allemaal periodes dat we ons niet fijn voelen en vastlopen. Dan is het goed te beseffen dat je het niet alleen hoeft te doen. Het is mijn overtuiging dat jijzelf de oplossing in je draagt en ik begeleid je graag om (weer) toegang te krijgen tot de essentie van wie jij bent. Want alleen dan kan je een leven leiden dat in lijn is met jouzelf en je weer gelukkig voelen!

Lies

Herken je jezelf in (delen van) het onderstaande?

  • Ik vraag me af waarom mij steeds hetzelfde overkomt …
  • Ik heb last van angst, frustratie, onzekerheid of stress …
  • Ik weet precies wat ik nodig hebt, maar het lukt me niet datgene te doen wat goed voor mij is …
  • Ik ben me bewust van trauma, ik heb de zoveelste therapie doorlopen, maar blijf toch steeds vastlopen …

Of … wil je gewoon even helemaal tot jezelf komen en van afstand voelen wat je nodig hebt?

Dan kan ik wellicht wat voor jou betekenen!

Ik ben Lies van Dongeren en werk als intuïtief coach. Ik geef coaching en begeleiding vanuit een innerlijke drijfveer en vanuit het vertrouwen dat we allen het antwoord in onszelf meedragen. We gaan samen op pad en op zoek. Samen ontdekken we wat passend voor jou is. Ik luister naar jou, ik hoor en zie jou, en zo maken we contact van hart tot hart, vanuit gelijkwaardigheid. Zo faciliteer ik een veilige omgeving waarin alles er mag zijn.

Ik gebruik geen vastomlijnde methode, maar heb door opleiding en ervaring mijn eigen werkwijze ontwikkeld. De basis van mijn manier van werken ligt in de Gestaltpsychologie. De aanpak is altijd gericht op de verbinding tussen hoofd, hart en intuïtie. Als dat in balans is ervaar je meer rust, vreugde en vrijheid.

Daarbij maak ik gebruik van wandelingen in het nabijgelegen natuurgebied. Ook kunnen we de wijsheid van de paardenkudde inzetten. En soms is het fijn om alleen maar je hart te kunnen luchten, en in rust uit te wisselen bij het houtvuur met een kop thee. Uit je hoofd, richting jouw gevoel en hart!

Jij zal daarbij altijd zelf het vertrekpunt zijn! Ik help jou je meer bewust te zijn van wie jij bent en wat je nodig hebt. Met als resultaat dat het je steeds beter lukt om bij jezelf te blijven en keuzes te maken die in lijn zijn met wie jij bent.

Nieuwsgierig geworden?

Neem contact met me op voor
een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Geniet van de omgeving

en kom tot rust tijdens een wandeling

Coaching en begeleiding in Friesland

Welkom in Terband

Mijn praktijk is gevestigd op een idyllische plek nabij Heerenveen. In rust, omgeven door weiland, bos en dieren. Deze omgeving is ook een belangrijk element in mijn werkwijze. Buiten, in de natuur, is ruimte om te vertragen, jezelf open te stellen en gebruik te maken van de helende, verhelderende werking die de natuur met zich meebrengt..

Deze mensen gingen je voor …

Nieuwsgierig naar wat paardencoaching is en met een hoofd vol (levens)vragen stapte ik met Lies de paardenbak in. Een enorme intense ervaring rijker en met een andere kijk op dingen stapte ik de bak weer uit. Zacht, stevig en ontspannen voelde ik me daarna. Maar vooral ook de weken daarna merk ik nog hoe impactvol de sessie is geweest en wat het heeft losgemaakt.

Lies, je hebt mij moeiteloos, heel ondersteunend en liefdevol bij mijn proces begeleid. Jij bent hiervoor gemaakt. Ik kom graag weer!

Martine

 Vanuit de Gemeente Enschede hebben wij met ons team deelgenomen aan een teamtraining onder begeleiding van Lies van Dongeren en haar prachtige paarden natuurlijk. We wilden eens een training doen op een andere manier en paarden-coaching was voor ons een uitgelezen kans, en uitdaging voor sommigen, om het eens heel anders te doen en ook nog eens lekker buiten te zijn.

We kregen een prachtige zonnige dag
voorgeschoteld met hele fijne coaching van Lies wat ons team nuttige inzichten opleverde. We deden meerdere teamopdrachten waarbij de krachten in het team naar voren kwamen, maar waarbij tegelijkertijd onze zwaktes helder bloot kwamen te liggen. De paarden houden je een stevige spiegel voor door bijvoorbeeld niet mee te willen werken of zelfs weg te lopen tijdens de opdracht.

Lies liet ons aan de hand van haar vragen uitstekend zien wat er tijdens de oefening gebeurde. En uiteindelijk kom je erachter waarom dat gebeurt. Het zei ons veel over de verhoudingen binnen het team en de rollen die we individueel op ons nemen. Tot slot was er een opdracht voor duo’s en kregen 2 teamleden een opdracht met één van de paarden uit te voeren. Leuk en leerzaam om als team te zien wat er tussen 2 collega’s gebeurt als ze voor een schijnbaar makkelijke opdracht toch nog voor onverwachte uitdagingen komen te staan! Tijdens de oefeningen lette Lies altijd goed op de veiligheid van zowel de deelnemer als van het paard.

Kortom: een heel bijzondere en mooie dag om mee te maken onder de plezierige leiding van Lies en haar paarden. Met nieuwe inzichten en een avontuur rijker zijn we weer huiswaarts gekeerd…

Remco van Hogen, manager Stadsdeelbeheer

In een complex familiesysteem ben ik (te) jong een ware overlevingsexpert geworden: een gouden medaille voor het analyseren van gedrag en denkwijzen en het herkennen van risicosituaties, om me indien nodig als een kameleon te kunnen aanpassen. Helaas hoort daarbij dat mijn hoofd heeft geleerd om overuren te draaien – ik leef in mijn hoofd en was me niet bewust dat ik het analyseren kon inruilen voor voelen.

Samen met Lies en de paarden oefende ik om contact te (durven) maken met mijn gevoel en intuïtie – een eerste stap naar vertrouwen en letterlijk met beide benen op de grond, aan het roer in mijn eigen leven te staan.

Daniëlle