Teamcoaching

Bij coaching met paarden kan niemand zich achter zijn bureau verschuilen

Teamcoaching 

Heldere communicatie, vertrouwen en duidelijkheid over zaken als leiderschap en taakverdeling is van levensbelang in de kudde, maar ook binnen een team. De krachtigste samenwerking binnen teams krijg je door de diversiteit aan kennis, talent, ervaring en emotie te combineren. Bij paardencoaching voor teams ligt de nadruk op samenwerking en jouw positie binnen een groep. Ook wordt er gewerkt aan het optimaliseren van de samenwerking in een team door te kijken naar rollen, patronen, energie, taakverdeling en leiderschap.

teamcoaching

Ervaringsgericht leren

Het werken met paarden is ervaringsgericht. Het team krijgt oog voor elkaars kwaliteiten en kan experimenteren hoe deze in te zetten. Hierdoor krijgt het team nieuwe mogelijkheden die direct toepasbaar zijn.

teamcoaching met paarden

Nieuwe inzichten direct toepassen

Coachen met paarden kan een onderdeel zijn van het traject van verandering en kan ondersteuning bieden bij het leerproces.

teamcoaching

Maatwerk

Wat zijn de wensen en verwachtingen? Is er een speciale hulpvraag? Vooraf bespreken we hoe het programma naar de wensen en behoefte van de mensen en organisatie ingevuld kan worden.

Hoe werkt teamcoaching met paarden?

Jullie gaan samen aan het werk en voeren activiteiten uit naast en met de paarden. De kudde zal het team laten ervaren hoe je het meest effectief kunt samenwerken. Of laten ervaren dat er ook andere manieren zijn. De coach stelt vragen over het gehele proces zonder interpretatie of oordeel. Het team krijgt gelegenheid tot antwoorden en vaak ontstaat er als vanzelf feedback vanuit alle leden.

Tijdens de activiteit komen aspecten als leiderschap, grenzen stellen, doorvragen, duidelijkheid, feedback, verborgen agenda’s, etc. aan bod, zoals zij zich ook in de praktijk voordoen. De oplossingen en/of antwoorden op vraagstukken komen vanuit het team zelf.

Vervolgens is er de mogelijkheid om met de nieuwe inzichten en opgedane kennis over elkaar te experimenteren. Op deze manier kunnen de nieuwe inzichten en vaardigheden direct meegenomen worden naar de werkvloer.

Enthousiast geworden?

Neem contact met me op voor
een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Speciale arrangementen

of vergaderen in onze buitenruimte

Teambuilding

Heeft het team een steuntje in de rug nodig?

Maatwerk

Aan de hand van uw wensen, vragen en behoefte wordt een programma samengesteld.

Ontspannen in de buitenruimte

onze buitenruimte is geschikt voor groepsaccomodatie

Paardencoaching in Friesland…

Welkom in Terband!

Op een leuke manier een bedrijfsuitje /vergadering combineren met teambuilding? Mijn praktijk is gevestigd op een idyllische plek in Terband, ten noorden van Heerenveen. In rust en omgeven door weiland, bos en dieren. Een ideale omgeving om als team nieuwe inspiratie te zoeken.

Maar gelukkig ook gunstig gelegen en goed bereikbaar vanaf de A7 en de A32 (knooppunt Heerenveen).

Deze mensen gingen je voor …

Nieuwsgierig naar wat paardencoaching is en met een hoofd vol (levens)vragen stapte ik met Lies de paardenbak in. Een enorme intense ervaring rijker en met een andere kijk op dingen stapte ik de bak weer uit. Zacht, stevig en ontspannen voelde ik me daarna. Maar vooral ook de weken daarna merk ik nog hoe impactvol de sessie is geweest en wat het heeft losgemaakt.

Lies, je hebt mij moeiteloos, heel ondersteunend en liefdevol bij mijn proces begeleid. Jij bent hiervoor gemaakt. Ik kom graag weer!

Martine

 Vanuit de Gemeente Enschede hebben wij met ons team deelgenomen aan een teamtraining onder begeleiding van Lies van Dongeren en haar prachtige paarden natuurlijk. We wilden eens een training doen op een andere manier en paarden-coaching was voor ons een uitgelezen kans, en uitdaging voor sommigen, om het eens heel anders te doen en ook nog eens lekker buiten te zijn.

We kregen een prachtige zonnige dag
voorgeschoteld met hele fijne coaching van Lies wat ons team nuttige inzichten opleverde. We deden meerdere teamopdrachten waarbij de krachten in het team naar voren kwamen, maar waarbij tegelijkertijd onze zwaktes helder bloot kwamen te liggen. De paarden houden je een stevige spiegel voor door bijvoorbeeld niet mee te willen werken of zelfs weg te lopen tijdens de opdracht.

Lies liet ons aan de hand van haar vragen uitstekend zien wat er tijdens de oefening gebeurde. En uiteindelijk kom je erachter waarom dat gebeurt. Het zei ons veel over de verhoudingen binnen het team en de rollen die we individueel op ons nemen. Tot slot was er een opdracht voor duo’s en kregen 2 teamleden een opdracht met één van de paarden uit te voeren. Leuk en leerzaam om als team te zien wat er tussen 2 collega’s gebeurt als ze voor een schijnbaar makkelijke opdracht toch nog voor onverwachte uitdagingen komen te staan! Tijdens de oefeningen lette Lies altijd goed op de veiligheid van zowel de deelnemer als van het paard.

Kortom: een heel bijzondere en mooie dag om mee te maken onder de plezierige leiding van Lies en haar paarden. Met nieuwe inzichten en een avontuur rijker zijn we weer huiswaarts gekeerd…

Remco van Hogen, manager Stadsdeelbeheer

In een complex familiesysteem ben ik (te) jong een ware overlevingsexpert geworden: een gouden medaille voor het analyseren van gedrag en denkwijzen en het herkennen van risicosituaties, om me indien nodig als een kameleon te kunnen aanpassen. Helaas hoort daarbij dat mijn hoofd heeft geleerd om overuren te draaien – ik leef in mijn hoofd en was me niet bewust dat ik het analyseren kon inruilen voor voelen.

Samen met Lies en de paarden oefende ik om contact te (durven) maken met mijn gevoel en intuïtie – een eerste stap naar vertrouwen en letterlijk met beide benen op de grond, aan het roer in mijn eigen leven te staan.

Daniëlle