Over mij

Al jong was ik dagelijks te vinden bij de paarden, ik ben ermee groot geworden. Maar pas veel later, na de geboorte van mijn derde kindje en in een periode met heftige gebeurtenissen, ontdekte ik welke bijzondere rol ze voor mij vervulden. Door de paarden ben ik op ontdekkingsreis gegaan…

De laatste jaren ben ik erg bezig geweest met mijn eigen proces van bewustwording. Via de paarden, door middel van uitwisselingen met gelijkgestemden, door het beoefenen van yoga en veel te wandelen kreeg ik meer en meer verbinding met mezelf. Ik ontdekte dat vertragen voor mij heel goed werkt en het werd mij steeds meer helder wat goed voor me is en waar mijn behoeftes liggen. Dat maakt dat ik in mijn keuzes nu veel meer uit kan gaan van mijn intuïtie. Ik heb meer rust en dat zie ik ook terug in mijn omgeving. Het is heerlijk om veel meer vanuit vertrouwen en vrijheid te leven. Natuurlijk heb ik daarbij nog steeds mijn eigen thema’s en val ik soms terug in oude patronen. Maar ik sta mezelf toe er steeds weer van te leren en zo weer een stapje verder te komen.

Aan de Keulseweg heb ik de opleidingen Equine assisted coach level 1 en 2 gevolgd. Onlangs heb ik de aanvulling naar level 3 gedaan door de opleiding psychosociale basiskennis af te ronden. Tweemaal ben ik op coachingsreis geweest naar Polen: op reis met een groep mensen naar een idyllische boerderij waar meer dan 100 IJslanders in natuurlijke kuddes leven. Ik heb daar mogen ervaren hoe het gedrag van de paarden in kuddes je bewust kunnen maken en spiegelen. De volgende stap was het volgen van de opleiding basiskennis en prenatale hechting en Cref-Emdr bij het instituut voor kennis en vaardigheden (IKEV).

In mijn werk als coördinator Jeugd en teamcoach bij de gemeente Enschede en heb ik veel ervaring opgedaan met het onderwijs, de jeugdzorg en het welzijnswerk. Met drie kinderen ben ik zelf inmiddels natuurlijk ook ervaringsdeskundig als het gaat om de relatie met het onderwijs, ingewikkelde opvoedingsvraagstukken en het belang van versterken van sociale vaardigheden van kinderen. Ik ben opgeleid om de training Pony Power voor kids te geven, waar de relatie tussen kinderen onderling en hun ouders een belangrijke rol speelt. Ook heb ik de training Opvoedopstellingen gevolgd.

En ja….als je dan eenmaal ziet en voelt wat het voor mij heeft opgeleverd, dan is er een supermooie basis gelegd voor dit vak en is het tijd om anderen mee te nemen in dit proces.

Professionaliteit

Persoonlijke begeleiding speelt zich af in een breed en grijs gebied, lopend van coaching via counseling en (psycho)therapie naar psychiatrie. Algemeen kan gezegd worden dat equine assisted coaching op ieder punt van deze schaal kan worden ingezet. Paarden zijn met dit alles namelijk helemaal niet bezig, ze reageren gewoon altijd op wat zich in het hier en nu laat zien en de begeleider kan zich altijd aanpassen aan dat wat nodig is. De kennis en ervaring van de begeleider (coach of therapeut) bepaalt de mogelijkheden. Dit betekent in mijn praktijk dat ik me richt op het coachen van jong tot oud, individueel of in groepsverband, en ook dat ik coaching aan kan bieden ter ondersteuning van lopende therapie of begeleiding.

Ik ben aangesloten bij het Kwaliteitsregister voor de Equine Assisted Coach (KREAC) en het CAT (Collectief Alternatieve Therapeuten). Daardoor ben je verzekerd van een coach die gecertificeerd is, professioneel en integer werkt en zich regelmatig bijschoolt. Ik werk volgens een beroepsprofiel en ethische code. Ook is er een klachtenregeling verbonden aan het KREAC/CAT lidmaatschap.

Voor informatie: kijk op de de KREAC website.

KreacLevel2-logo     CAT-schild