Paardencoaching voor jongeren

Wil jij meer leren vertrouwen op jezelf en je weer blijer en energieker voelen?

Voel je je (soms) down, onzeker of eenzaam en weet je niet wat bij je past?

Vind je moeilijk jouw weg in het leven? Raak je jezelf makkelijk kwijt in de wirwar van school, vriendschappen, familie en de onlinewereld? Voel je je (soms) down, onzeker of eenzaam en weet je niet wat bij je past? Veel jongeren lopen vast, bijvoorbeeld omdat het contact met anderen steeds moeizamer verloopt. Dat kan te maken hebben met de huidige online werkelijkheid, maar er kunnen ook andere omstandigheden zijn waardoor je contact en verbinding mist.

coaching met paarden voor jongeren

Patronen herkennen

Tijdens jouw contact met paarden kunnen patronen, gevoelens of gedrag op een natuurlijke manier boven komen. Er ontstaan als vanzelf metaforen voor het omgaan met situaties in het dagelijks leven.
Dit kan betrekking hebben op verschillende gebieden:
Non-verbale communicatie, emoties, assertiviteit, creativiteit, verantwoordelijkheid nemen, samenwerking, relaties of vertrouwen

coaching met paarden voor jongeren

Zelf ervaren en oefenen

Ik zal je regelmatig naast de paarden laten experimenteren met ander gedrag, zodat de integratie beter kan plaatsvinden. Want het gaat niet enkel om inzicht en bewustzijn verkrijgen. Het daadwerkelijk doen levert jou de gewenste verandering naar een leven in vreugde, compassie en lichtheid.

jongerencoaching

Zelfvertrouwen herstellen

Naast de paarden kan je ervaren hoe je ander gedrag kan inzetten, waardoor je succesmomenten kunt ervaren en meer vertrouwen krijgt. Door het vertrouwen in jezelf te herstellen, ben je beter in staat bij jezelf te blijven. Dat werkt door in het contact met anderen.

Jongerengroep

Regelmatig organiseren we weekenden met groepen omdat het fijn is om met elkaar te verbinden en uit te wisselen. Het is belangrijk om met gelijkgestemden en leeftijdsgenoten uit te wisselen en van elkaar te kunnen leren. Ervaringen delen kan herkenning geven. Hoe fijn is het je te realiseren dat je het niet alleen hoeft te doen en je elkaar kan ondersteunen!

Buiten, in rust en omgeven door weiland, bos en dieren… dit is een belangrijk element van deze weekenden. In de natuur is ruimte om te vertragen, jezelf open te stellen en gebruik te maken van de helende verhelderende werking die dat met zich meebrengt.

In het programma hebben we verschillende onderdelen die we afstemmen met de groep. We maken wandelingen in het nabijgelegen gebied ‘De Deelen’. Ook zijn er mogelijkheden tot het volgen van een yogales, stemmeditatie of ander lichaamswerk. Zwemmen of even op het strandje liggen… je hart luchten bij het haardvuur, of samen een maaltijd bereiden. Daarnaast kunnen we ook de wijsheid van de kudde inzetten, individueel, of in groepen. Kernwoorden van onze weekenden zijn: veiligheid, verbinden, helderheid en liefde!

Nieuwsgierig geworden? App, bel of mail maar even.

Meer weten?

Wil je graag een luisterend oor of iemand die je hierin kan ondersteunen? Neem dan gerust contact met me op. Ik help je graag op weg.

Speciale arrangementen

of vergaderen in onze buitenruimte

Logeren in de Pipowagen...

ook te huur voor een weekend

Ontspannen in de buitenruimte

onze buitenruimte is geschikt voor groepsaccomodatie

Genieten van de omgeving

en wandelingen maken in het bos

Kom tot jezelf op onze heerlijke plek in Friesland…

Welkom in Terband!

Mijn praktijk is gevestigd op een idyllische plek in Terband, ten noorden van Heerenveen. In rust en omgeven door weiland, bos en dieren. Deze plek is ook een belangrijk element van mijn werkwijze. Buiten, in de natuur, is de ruimte om te vertragen, jezelf open te stellen en gebruik te maken van de helende, verhelderende werking die de natuur met zich meebrengt.