PonyPower voor kids!

Pony Power voor Kids is de leukste en meest leerzame sociale vaardigheids cursus voor jonge kinderen!

Pony Power voor Kids is een sociale vaardigheidscursus voor kinderen vanaf 6 jaar 

In onze samenleving en zeker ook in het onderwijs zie je dat er veel focus is op prestatie en gedrag, maar een kind is zo veel meer dan dat… Bij paarden kunnen kinderen ervaren wie ze zijn en wat ze belangrijk vinden, los van prestatie en zonder de druk en aandacht op wat er allemaal niet goed gaat. Buiten zijn met de paarden in combinatie met een ontspannen, veilige omgeving. Een plek waar kinderen helemaal zichzelf kunnen zijn, en waar ze kunnen doen, ervaren en leren over zichzelf en anderen.

pony power voor kids

Emotionele ontwikkeling

Even helemaal jezelf mogen zijn, het paard oordeelt niet, jij bent perfect zoals je bent. Dat gevoel is essentieel in de ontwikkeling van het jonge kind.

persoonlijke groei en weerbaarheid

Persoonlijke groei en weerbaarheid

Wie ben ik? Wat kan ik? Wat wil ik? De pony leert het kind duidelijk te zijn en zich te uiten naar anderen toe.

sociale vaardigheden

Sociale vaardigheden

Bij Pony Power voor kids leer je op een speelse manier afstemmen, contact maken en aanpassen. Kijken naar de ander en reageren.

Pony Power is geschikt voor ieder kind!

De lessen Pony Power zijn praktijkgericht, educatief en speels. We werken samen mét de pony’s, waardoor een dynamische leeromgeving gecreëerd wordt. Letterlijk in beweging komen dus: zelf doen, zelf ervaren en zelf leren. Leren van en met elkaar en de pony’s.

We besteden aandacht aan thema’s die ervoor zorgen dat een kind krachtiger wordt in wie hij is. Op een praktische en  speelse wijze worden de diverse thema’s behandeld: communicatie, je ruimte verkennen, je grenzen aangeven en bewaken, samenwerken, balans zoeken, omgaan met winnen en verliezen, de IK-boodschap en nog veel meer…  Ik zie vaak dat de kinderen belangrijke stappen gaan zetten. Deze vormen een stevige basis voor hun verdere persoonlijke ontwikkeling.

We werken in groepjes van 4 tot 6 kinderen en bij voldoende aanmeldingen draaien we dit programma een aantal keer per jaar. 

 

Nieuwsgierig geworden?

Neem contact met me op voor
een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Pony Power voor kids

buiten zijn met de paarden
in een ontspannen, veilige omgeving.

Vaka, Kees en Abby

maak kennis met onze paardjes …

Pony Power-lessen in Friesland…

Welkom in Terband!

Op onze prachtige locatie in Friesland ,vlakbij Heerenveen, draaien we bij voldoende aanmeldingen de Pony Power voor Kids cursus een aantal maal per jaar.  We werken in groepjes van 4 tot 6 kinderen.

Pony Power voor Kids is een landelijk concept
Pony Power voor Kids is een landelijk concept
en wordt op diverse locaties in Nederland en België
aangeboden door deskundig opgeleide coaches.
Bezoek de website Pony Power voor Kids.

ponypower voor kids