Inspiratiegesprekken

Loop je vast, heb je een specifieke vraag of wil je enkel je hart luchten?

Inspiratiegesprekken in de natuur of bij de paarden

Loop je vast en weet je niet goed hoe je jouw patronen kunt doorbreken? Heb je een heel specifieke vraag? Of misschien wil je alleen je hart luchten? Het is mijn overtuiging dat jijzelf de oplossing in je draagt en ik begeleid je graag om (weer) toegang te krijgen tot de essentie van wie jij bent. Een enkel gesprek kan soms al heel verhelderend werken.

omgeving

Individuele inspiratiegesprekken

In ons hoofd creëren we allerlei verhalen en we analyseren ons suf. Door te bewegen, buiten te zijn en de rust van de natuur te ervaren, vertraag je en kan je even los komen van de situatie waar je in zit.

We gaan samen op pad en wisselen uit over wat er bij jou speelt. Door de verhalen los te laten ontstaat er meer helderheid en meer verbinding met je intuïtie. Je kan zo beter ontspannen en anders naar de situatie gaan kijken. Soms kan een enkel gesprek al veel helderheid scheppen.

Deze gesprekken doe ik het liefst in de natuur of bij de paarden, maar ik kom ook gerust bij jou thuis indien gewenst. Samen spreken we af waar het inspiratiegesprek kan plaatsvinden en wat voor jou het fijnst is. Dit kan vanuit Enschede en vanuit Terband (bij Heerenveen).

Inspiratiegesprekken in relatie tot opvoeden

Als ouders willen we allemaal graag dat ons kind zorgeloos opgroeit en lekker kind kan en mag zijn. Daarin kunnen we als ouders heel veel betekenen, immers, onze kinderen houden ons een heel mooie spiegel voor over ons eigen proces.

Met de meeste kinderen is niets mis, ze zijn goed zoals ze zijn. Het zit hem veel vaker in hoe we er als ouder, opvoeder, school of familie mee omgaan. Te onderzoeken wat we daarvan te leren hebben is best spannend en lastig, want het doet soms pijn te ontdekken dat een kind ons onbewust iets wil vertellen over onszelf.

Ik heb zelf dat pad gelopen: van een moeder die zich schuldig voelde, heel vaak boos was, geen ruimte gaf aan gevoel en allerlei uitvluchten zocht om maar niet naar mijn eigen stuk te hoeven kijken, naar een leven met meer rust en ruimte. Het is zo fijn om te ervaren wat leven vanuit vrijheid en vertrouwen met mij en mijn kinderen heeft gedaan.

Ik kan jou als ouder of opvoeder ondersteunen op dit pad, zodat je meer ontspannen kan omgaan met je kind, vanuit rust en ruimte. Je weet zelf wat het beste is voor jou en voor je kind en door meer verbinding met jezelf te hebben leer je om op je intuïtie af te gaan en bij de wijsheid te komen die je altijd al in je draagt.

Nieuwsgierig geworden?

Neem contact met me op voor
een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Samen op pad

Inspiratiegesprekken in de natuur

In Friesland en in Twente

Inspiratiegesprekken in de natuur

Buiten, in de natuur, is ruimte om te vertragen, jezelf open te stellen en gebruik te maken van de helende, verhelderende werking die de natuur met zich meebrengt.

Samen spreken we af waar het inspiratiegesprek kan plaatsvinden. Dit kan vanuit Enschede en vanuit Terband (nabij Heerenveen).

Deze mensen gingen je voor …

Nieuwsgierig naar wat paardencoaching is en met een hoofd vol (levens)vragen stapte ik met Lies de paardenbak in. Een enorme intense ervaring rijker en met een andere kijk op dingen stapte ik de bak weer uit. Zacht, stevig en ontspannen voelde ik me daarna. Maar vooral ook de weken daarna merk ik nog hoe impactvol de sessie is geweest en wat het heeft losgemaakt.

Lies, je hebt mij moeiteloos, heel ondersteunend en liefdevol bij mijn proces begeleid. Jij bent hiervoor gemaakt. Ik kom graag weer!

Martine

 Vanuit de Gemeente Enschede hebben wij met ons team deelgenomen aan een teamtraining onder begeleiding van Lies van Dongeren en haar prachtige paarden natuurlijk. We wilden eens een training doen op een andere manier en paarden-coaching was voor ons een uitgelezen kans, en uitdaging voor sommigen, om het eens heel anders te doen en ook nog eens lekker buiten te zijn.

We kregen een prachtige zonnige dag
voorgeschoteld met hele fijne coaching van Lies wat ons team nuttige inzichten opleverde. We deden meerdere teamopdrachten waarbij de krachten in het team naar voren kwamen, maar waarbij tegelijkertijd onze zwaktes helder bloot kwamen te liggen. De paarden houden je een stevige spiegel voor door bijvoorbeeld niet mee te willen werken of zelfs weg te lopen tijdens de opdracht.

Lies liet ons aan de hand van haar vragen uitstekend zien wat er tijdens de oefening gebeurde. En uiteindelijk kom je erachter waarom dat gebeurt. Het zei ons veel over de verhoudingen binnen het team en de rollen die we individueel op ons nemen. Tot slot was er een opdracht voor duo’s en kregen 2 teamleden een opdracht met één van de paarden uit te voeren. Leuk en leerzaam om als team te zien wat er tussen 2 collega’s gebeurt als ze voor een schijnbaar makkelijke opdracht toch nog voor onverwachte uitdagingen komen te staan! Tijdens de oefeningen lette Lies altijd goed op de veiligheid van zowel de deelnemer als van het paard.

Kortom: een heel bijzondere en mooie dag om mee te maken onder de plezierige leiding van Lies en haar paarden. Met nieuwe inzichten en een avontuur rijker zijn we weer huiswaarts gekeerd…

Remco van Hogen, manager Stadsdeelbeheer

In een complex familiesysteem ben ik (te) jong een ware overlevingsexpert geworden: een gouden medaille voor het analyseren van gedrag en denkwijzen en het herkennen van risicosituaties, om me indien nodig als een kameleon te kunnen aanpassen. Helaas hoort daarbij dat mijn hoofd heeft geleerd om overuren te draaien – ik leef in mijn hoofd en was me niet bewust dat ik het analyseren kon inruilen voor voelen.

Samen met Lies en de paarden oefende ik om contact te (durven) maken met mijn gevoel en intuïtie – een eerste stap naar vertrouwen en letterlijk met beide benen op de grond, aan het roer in mijn eigen leven te staan.

Daniëlle